Wednesday, January 22, 2014

Perbezaan Alfalfa Complex Shaklee dengan Alfalfa jenama lain

Bulan ni Januari 2014 promosi Alfalfa Complex Shaklee. Harga memang sangat-sangat murah. Anda semua patut grab sebotol untuk diri sendiri, sebotol untuk mak, sebotol untuk ayah, sebotol untuk suami & juga untuk ahli keluarga yang lain.

Alfalfa Complex Shaklee ni memang terbaik. Berbeza dengan Alfalfa jenama lain. Apa yang berbeza? Sila scroll ke bawah lagi ye.



Maklumat kat bawah ni saya ceduk daripada buku Buku Panduan Nutrisi Shaklee & saya ubah sikit-sikit untuk memudahkan pemahaman kita semua.

Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Dah lama dah Alfalfa Complex ni tau. Sampai sekarang masih hebat.

Alfalfa Complex ni diperbuat daripada tanaman Alfalfa atau nama saintifiknya Medicago sativa. 2 gambar kat bawah ni adalah tanaman Medicago sativa.

Medicago sativa

Medicago sativa

Keunikan Alfalfa Complex Shaklee:

  • Medicago sativa yang digunakan untuk membuat Alfalfa Complex Shaklee ditanam secara organik di California, Amerika Syarikat.
  • Tanaman Medicago sativa kat California tu hanya menggunakan bahan kompos atau baja  bebas kimia. Memang langsung tidak digunakan pertisid, herbasid atau baja yang berbahaya.
  • Alfalfa dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan"
  • Antara semua jenis tumbuhan Alfalfa, Medicago sativa yang memiliki gred yang paling tinggi.
  • Medicago sativa ni biasanya ambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar. Pokok dia nampak macam semak samun je kan. Tapi akarnya boleh memanjang sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi
  • Alfalfa Complex Shaklee dibuat menggunakan daun Medicago sativa yang dah mencapai kematangan mutlak.
  • Sebabnya, daun Medicago sativa yang telah matang sangat kaya dengan klorofil
  • Lepas tu daun-daun ni akan dikeringkan dengan udara secara semulajadi. Jadi nutrisi dalam daun tu akan dikekalkan.
  • Daun-daun yang dah dikeringkan ni akan dibiarkan menjadi serbuk dan lepas tu akan dikompress menjadi tablet.
  • Shaklee memang sangat mengawal ketat setiap proses yang dijalankan untuk menjaga mutu & keunggulan produk.
  • Setiap tablet Alfalfa Complex mengandungi 300mg alfalfa.
Anda semua boleh bayangkan betapa Shaklee menjaga kualitti produk keluarannya. Walaupun banyak lagi produk alfalfa jenama lain, tapi of coz Shaklee yang terbaik dari segi kualiti.

Jom pilih Shaklee.
  
Free consultation, Best  Price & Great Business Opportunities With Shaklee

Hubungi saya: 
Arinie Ghazali Shaklee Independent Distributor (ID : 892564) 
0137075966 (call, sms, whatsapp) 
arinie.ghazali@gmail.com 

COD Musim Persekolahan : Johor Bahru---Taman Suria, Taman Sentosa, Taman Pelangi, Taman Sri Tebrau, Larkin, Kampung Melayu Majidee, Jusco Tebrau, Angsana Bandar Baru Uda.

COD Musim Cuti Sekolah : Kota Bharu, Tumpat, Kok Lanas, Ketereh, Mulong, Tunjong, Wakaf Bharu, Selising (Pasir Puteh)

No comments:

Post a Comment